Het begrip OJO


De Overasseltse Jongeren Organisatie, beter bekend als de OJO, is al decennia lang een begrip in Overasselt. De OJO is een organisatie die in 1954 is opgericht, met als doel een leuke vakantieweek te organiseren voor kinderen die toentertijd bijvoorbeeld niet met hun ouders op vakantie gingen.

 

Het streven is altijd geweest om met relatief weinig middelen een actieve en vrolijke bos-week te realiseren. Nu, meer dan 60 jaar later, wordt hier nog steeds hard aan gewerkt. De OJO is letterlijk van generatie op generatie overgedragen. Veel van de jongeren die nu in de leiding zitten, hebben vroeger als kind mee gedaan aan de OJO. En veel van hun ouders zijn vroeger zelf ook actief geweest binnen de OJO.

 

Door de jaren heen zijn er wat veranderingen geweest in het programma, maar het concept is nog steeds hetzelfde. Wij, nu als “hoofdleiding”, zijn ontzettend blij en trots dat de huidige groep jongeren zich nog steeds enthousiast hiervoor inzet. Het is voor ons ieder jaar weer een week om naar uit te kijken en hopen dat ook na onze generatie de OJO nog heel veel jaren blijft bestaan.

HoofdleidingJessica Arts

Lindsay Schaefer
Joep Peters
Rachel van der Burgt-Disveld
Milou Gommers